Bobrava Dobermanns - FCI dobermann kennel (CZ)

Bobrava Dobermanns - FCI dobermann kennel (CZ)

ČeštinaEnglish

Bobrava - Odchovy

Kde cvičíme

 

Federation Cynologique Internationale

International Dobermann Club

 

Českomoravská kynologická unie

Český kynologický svaz

 
 

Visitors

TodayToday232
This WeekThis Week1066
This MonthThis Month6267
All DaysAll Days252720
Novinky
Harras - zkouška VPG 1 PDF Tisk Email
Napsal uživatel rt   
Neděle, 31 Červenec 2011 06:25

 

Během týdenního obranářského soustředění s vynikajícím Radkem Kupkou ve Vícenicích složil Harras Haico Alary Aslar úspěšně svou jubilejní, v pořadí již desátou zkoušku. Tentokrát jsme spolu zdolali SchH/VPG 1.  Rozhodčím byl pan Milan Oliva.

Soustředění se po všech stránkách opět vydařilo, kvalitně jsme potrénovali i jsme se pobavili...

 

Video (produkce, kamera, střih, režie) má na svědomí Katka (http://www.cabri-dog.cz/)

 

 

Tentokrát se mi podařilo udělat z akce i nějaké fotky, galerie je zde

Zkoušky, jako i v přestrojení dohlížejícího tajného agenta p. Vyplivhousera (viz dole...) fotila Jitka (www.rotvajleri.cz), odkaz na její galerii je zde

 

DSCF8331          DSCF8333

 

Aktualizováno Čtvrtek, 04 Srpen 2011 05:53
 
Kasey - vyhodnocení DKK PDF Tisk Email
Napsal uživatel rt   
Sobota, 30 Červenec 2011 19:08

 

V minulých dnech jsem z německého DV obdržel obálku s vyhodnocením DKK.

Pohled na formulář mi udělal velkou radost: výsledek je nejlepší možný, Krystal Kasey Alary AslarHD-A !   

Aktualizováno Neděle, 31 Červenec 2011 17:08
 
Harras - zkouška IPO 2 PDF Tisk Email
Napsal uživatel rt   
Pondělí, 11 Červenec 2011 20:09

 

Včera ve večerních hodinách jsme se s Harrasem a Kasey vrátili z LVT ve Vícenicích u Náměště n. Oslavou. Tábor se nakonec ukázal být co do výcviku mnohem náročnější pro psovody a také i naše figuranty (V. Kuncl + I. Tomšík), důkaz zde, než pro (minimálně moje) psy, kteří, než po mém hlasitém poděkování víceméně dobrovolně ulehli ke spánku, po příjezdu radostně zdemolovali moji postel včetně čerstvě vypraného povlečení.   

Tentokrát na táboře nechyběl ani fotbálek, při kterém soupeř místo tvrdých stoperů zákeřně použil speciálně vycvičené, ještě tvrdší a k tomu i velmi agresivní hybridní šneky alias tzv. americké hlemýždě, což jsou následovníci  tzv. amerického brouka, všeobecně známého zejména z počátku padesátých let minulého století. Jsou to bojové prostředky, určené zejména k rychlé likvidaci nepřítele z týlu. Jedna z těchto kreatur z dílny NASA a CIA, nově vyvinutá za spolufinancování KGB a MOSSAD u příležitosti zavedení bezletové zóny v Lybii, se v pondělí potkala s mým levým lýtkem takovým způsobem, že dokonce vážně ohrozila Harrasovu plánovanou účast na čtvrtečních zkouškách IPO, neboť celé úterý jsem nechodil prakticky vůbec a ještě ve středu večer jsem se pohyboval jen s velkým sebezapřením a po pomalých drobných krůčcích!

 

Harras Haico Alary Aslar, fig. V. Kuncl (7/2011)     Harras Haico Alary Aslar, fig. V. Kuncl (7/2011)

 

Neustálými intenzivními a silnými masážemi zevními mastmi tuzemských zn. Ibalgin gel a Heparoid i vnitřními dovozovými (irskými) speciálními kapkami proti bolesti zn. Jameson se můj stav do čtvrtečního rána naštěstí zlepšil natolik, že jsme mohli s Harrasem ke zkouškám nakonec nastoupit. Touto cestou bych chtěl poděkovat především výrobcům zmíněných preparátů za jejich výbornou účinnost, neboť tyto velmi kvalitní výrobky opravdu fungují přesně tak, jak se od nich očekává, což v dnešní uspěchané době hnané především touhou individua po rychlém, tučném a pokud možno bezpracném zisku bohužel až takovým pravidlem nebývá.

 

Krystal Kasey Alary Aslar, fig. I. Tomšík (7/2011)     Krystal Kasey Alary Aslar, fig. I. Tomšík (7/2011)

 

Harras Haico Alary Aslar byl mým polopojízdným stavem zřejmě tak překvapen a vyveden z míry, že zkoušku IPO 2 splnil bez nějakých závažných a hrubých chyb, s pár drobnými zaváháními, která však tentokrát bohužel stála mnoho bodů (první předmět na stopě přešel o 1 metr (0 b.), ulehnutí na vysílačce až na druhý povel), pracoval zcela ochotně, a v panujícím tropickém poledním vedru na poslušnosti i přiměřeně radostně a rychle, za kterýžto výkon nezaslouží nic jiného než pochvalu před nastoupenou jednotkou a zároveň i rozvinutou bojovou zástavou.  Rozhodčím byl velmi korektní pan J.Venhauer a obětavě nám figuroval svazový figurant ČKS Vašek Kuncl

 

Harras Haico Alary Aslar, fig. V. Kuncl (7/2011)

 

Ukázkové video z úvodních seminářů, a to především stopařských, představujících nové metodiky pozitivní motivace a výcviku v disciplíně IPO stopa, a to bez nadsázky evropské, ne-li absolutní top světové úrovně, můžete shlédnout níže. Metodika původně pochází z oblasti horního toku řeky Syr-Darja na pomezí Uzbekistánu a Kazachstánu a byla používána pro služební výcvik proslulých uzbeckých medvědů. Je tamním národním bohatstvím, předává se ústně z generace na generaci a z oblasti Střední Asie ji nedávno dovezl jeden doposud naprosto neznámý český výcvikář, když metodiku od místních pastevců důmyslným trikem, tj. výměnou za karton cigaret zn. Marlboro získal, převedl ji na psy, náležitě dopracoval a dovedl tak téměř k dokonalosti. Nyní je metodika veřejně a především bezplatně k dispozici, neboť z padesátky metodiku testujících psů přežili pouze dva, z nichž jeden následně zcela ztratil čich.

Metoda, pracovně nazývaná Uzbecký medvěd 50:1 je sice přes svou bezplatnost značně finančně náročná, zato je nyní naprosto dokonalá, neboť sama od sebe provádí i nezbytnou předvýcvikovou selekci. Z testujících psů nakonec vydržel jen ten nejlepší a nejsilnější a s těmi ostatními nemělo tedy vůbec pražádný smysl začínat něco dělat, neboť by nějaký výcvik časem stejně nevydrželi a průběžně by odpadli!  

Za fotografie z tábora vděčíme Jitce (www.rotvajleri.cz) ... Já sám jsem pro imobilitu, sněžnou slepotu, zákeřný faul od amerického hlemýždě, permanentně zakousnutého mexického vlka a zadrhnutou akomodaci mého pravého oka i přes naléhavé urgence bohužel za celých deset dní nedokázal a nakonec ani nenašel dostatek fyzických a psychických sil vytáhnout z batohu ni kameru, ni fotočkovací přístroj! Tak snad někdy příště... 

 

Metoda nácviku stopy pozitivní motivací, tzv. Uzbecký medvěd:

(pozn.: EO na krku je zde naprosto dokonalou a nebojím se říci i nezbytnou pomůckou, kterou lze víceúčelově použít buď k podpoře pozitivní motivace, případné drobné korekci nepřesností, nebo, a to je zde jeho hlavní funkce, nastavený na nejvyšší stupeň dokonale slouží jako plhohodnotná náhrada defibrilátoru při případném kolapsu zvířete)   

 

 

Úspěšný absolvent tohoto pokrokového semináře obdržel od pořadatelů na konci stopy památeční tričko s klasickými i méně tradičními kynologickými motivy:

tricko_nahled                tricko_nahled-motiv   

 

 

Fotogalerie z LVT je zde, poděkování za ní patří Jitce, přesto že fotografie některých aktérů v jistých situacích by mohly dobře posloužit ke strašení malých dětí.

Za další várku fotek díky Petře, její galerie je zde

Aktualizováno Čtvrtek, 04 Srpen 2011 04:56
 
Obrany Pepa Kubec - 11.6.11 Rychety PDF Tisk Email
Napsal uživatel rt   
Pátek, 17 Červen 2011 07:37

 

Harrasova fotogalerie z tréninku obran 11.6.2011 na Pepu Kubce v Praze na Rychetách. Děkuji autorům Editě Rychetské a Lucii Švejdové za opravdu krásné fotky z této pohodové akce. Kasey se tentokrát do hledáčku přítomných fotografů nedostala zejména kvůli průtrži mračen, která nás zastihla při druhém kole obrany.

 

Harras Haico Alary Aslar, fig. J.Kubec 6/2011 Rychety     Harras Haico Alary Aslar, fig. J.Kubec 6/2011 Rychety

Harras Haico Alary Aslar, fig. J.Kubec 6/2011 Rychety     Harras Haico Alary Aslar, fig. J.Kubec 6/2011 Rychety

Harras Haico Alary Aslar, fig. J.Kubec 6/2011 Rychety     Harras Haico Alary Aslar, fig. J.Kubec 6/2011 Rychety

Harras Haico Alary Aslar, fig. J.Kubec 6/2011 Rychety     Harras Haico Alary Aslar, fig. J.Kubec 6/2011 Rychety

 

 

 

Aktualizováno Neděle, 31 Červenec 2011 17:09
 
Harras Haico - zákl. bonitace MSDK PDF Tisk Email
Napsal uživatel rt   
Středa, 01 Červen 2011 05:03

 

Harras Haico Alary Aslar absolvoval v sobotu 28.5.2011 v areálu Bedea Kroměříž základní bonitaci MSDK s kódem V1B.

 

Bonitaci bez prověření povahy psa figurantem považuji u plemene dobrman za naprosto nedostatečnou, ba jak je často na našich cvičištích na neustále zhoršujících se pracovních povahách vidět, je to pro chov dobrmanů přímo devastující a zničující. Jelikož dobrman není ani podle dosud platného standartu společenským plemenem, čemuž by zhruba odpovídala úroveň základní bonitace obou našich klubů (MSDK i DKČR), nýbrž plemenem podléhajícím pracovní zkoušce, pes ani fena, pokud neprokáže svoji povahu na figurantovi a během chovatelům a dalším zájemcům veřejně přístupné bonitace a před bonitační komisí, nemá žádné právo dál se množit, už z podstaty platného FCI standartu (použití: doprovodný, obranný a služební pes) a podle bonitačního řádu jeho tvůrce, německého DV. Harras Haico Alary Aslar bude mnou zařazen do chovu až v případě úspěšného splnění podmínek německé bonitace ZTP nebo naší výběrové bonitace a samozřejmě i po absolvování příslušných zdravotních testů a vyšetření (kompletní vyšetření srdce, štítné žlázy, očí, vWD).

Aktualizováno Úterý, 12 Červenec 2011 14:11
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 9 z 11