Bobrava Dobermanns - FCI dobermann kennel (CZ)

Bobrava Dobermanns - FCI dobermann kennel (CZ)

ČeštinaEnglish

Pedigrees

Training Fields

 

Federation Cynologique Internationale

International Dobermann Club

 

Českomoravská kynologická unie

Český kynologický svaz

 
 

Visitors

TodayToday41
This WeekThis Week761
This MonthThis Month3305
All DaysAll Days256699
Latest News
CACIB Nitra 10.6.2012 PDF Print E-mail
Written by rt   
Monday, 11 June 2012 10:45

 

10.6.2012 CACIB Derby Winner Show Nitra (Slovakia)

Ch. Harras Haico Alary Aslar V1 CAC in black males - working class - finished Champion of Slovakia !

Krystal Kasey V2 res.CAC in black females - open class.

The judge was serbian dobermann breeder Mr. Rade Vesic (kennel Masterhof)

Harras Haico & Krystal Kasey Alary Aslar (5/2012)

Last Updated on Monday, 11 June 2012 13:03
 
Club Show DKCR Sadska 12.5.2012 PDF Print E-mail
Written by rt   
Sunday, 13 May 2012 08:37

 

12.5.2012 Dobermann Club Show DKCR Sadska (Czech Republic)

 Krystal Kasey Alary Aslar  open class - black females - V2 res.CAC

 

Krystal Kasey Alary Aslar (5/2012)

Last Updated on Sunday, 13 May 2012 09:55
 
VZ MSKS IPO 3 Zbraslav (31.3.-1.4.2012) PDF Print E-mail
Written by rt   
Sunday, 01 April 2012 22:54
There are no translations available.

 

S Harrasem jsme se o uplynulém víkendu účastnili výběrového závodu na mistrovství MSKS podle IPO 3 v kynologickém areálu Zbraslav u Brna. Celý závod provázelo chladné počasí a zejména velmi silný nárazový vítr, který byl znát hlavně na otevřených terénech pro stopy (nízký jetel). Občas trochu slabě sprchlo nebo v neděli po ránu zasněžilo, ale výraznějších srážek jsme se o zbraslavském víkendu nedočkali.

Vylosoval jsem nám s Harrasem č. 3, a tak jsme začínali hned v sobotu dopoledne poslušností, poté měla okolo poledního následovat obrana a nakonec v neděli ráno stopa.

Celá naše poslušnost byla poznamenaná občasnou Harrasovou nepozorností, zejména tedy daní za nezkušenost a atmosféru závodu. Harras mi opět vůbec neprovedl cvik odložení vstoje za poklusu s přivoláním a nepotěšil mne ani nevydařeným aportem přes metrovku - po těžkém kontaktu s překážkou Harras donesl aport přes "áčko", minimálně na těchto dvou opakovaných problémech v naší poslušnosti budeme muset do dalšího závodu spolu ještě hodně zapracovat. Ohromně mne zato Harras potěšil docela pěknou a hlavně rychlou vysílačkou s celkem včasným ulehnutím (pravda, ulehnutí by klidně mohlo být i o něco rychlejší), a sklidil za ni nakonec i velký potlesk přihlížejících diváků, který v tu chvíli hodně hřál u srdce!

Po odcvičení všech předepsaných cviků poslušnosti a po odchodu z dlouhodobého odložení do rohu hřiště, kde se čeká na vysílačku druhého cvičícího psa a pak jen na následné odhlášení u rozhodčího však došlo pro nás v ten den k osudovému okamžiku - Harras se při chůzi do rohu směrem k a podél stánku fy Gappay, který byl v sobotu postaven přesně v rohu hřiště na kopečku pod přístřeškem, tedy 5 m od nás vpravo nahoře, rozostřil zcela z koncentrace a zaměřil se na ve stánku rozvěšená a v silném větru plápolající a cinkající vodítka, řetízky, pešky a míčky! Do rohu hřiště jsme sice s jedním oběhnutím psovoda a s výskokem žádajícím odměnu za již provedené cviky došli, avšak mojí hrubou chybou, kdy jsem situaci a momentální rozpoložení psa hrubě podcenil a Harrase jsem dostatečně neuklidnil, abych ho dostal zpět pod kontrolu a do pevnějšího kontaktu, a připravil nás tak na bezproblémový přechod k odhlášení, Harras náhle nevydržel a vystřelil od nohy jako raketa směr stánek, kde se zřejmě rozhodl sám se odměnit nákupem vystavených míčků, pešků a rukávů, a nemaje u sebe v tu chvíli na nákup bohužel žádný peníz, oběhl pak alespoň, aby nešel na průzkum zbytečně, náležitě velké čestné kolečko okolo stánku! Na několik povelů se mi jej pak podařilo dostat zpět k noze, v rámci momentálních možností uklidnit a jít se odhlásit z poslušnosti. Videozáznam, za který moc děkuji Jardovi K., mi později potvrdil, že povely v kombinaci jméno nebo povel byly celkem čtyři a milá, přesná, pozorná, citlivá, korektní a celkově výborná až vynikající paní rozhodčí Lenka Chmurová všechny povely, pro nás tentokrát bohužel Frown, slyšela a dobře spočítala... Opuštění vymezeného prostoru sice již podle nového zkušebního řádu není důvodem k celkové diskvalifikaci, avšak čtyři povely samozřejmě stále ano! Při vyhlášení by naši předvedenou poslušnost paní rozhodčí bývala hodnotila na rozmezí známek dobře-uspokojivě, následovala ale naše celková diskvalifikace pro neovladatelnost psa - opuštění psovoda a závod pro nás s Harrasem tentokrát, podle mého názoru vcelku nešťastně a dá se říct i zbytečně skončil.

 

Velmi silný nárazový vítr a nelehký terén, hodně nízká a řídká místy prohnilá jetelina, poznamenaly zejména výkony na stopách a jejich vesměs nižší bodové ohodnocení.

K závodu se nakonec prezentovalo 30 závodníků, limit pro závěrečný závod MMSKS (250 b.) splnilo pouze 10 závodníků.

Celkové vítězství si odnesla Hana Hulíková s  NO Clarrou Aykmar (96-90-90- 276b. )

Ze čtyř startujících dobrmanů se nejlépe umístila Danka Cahová s Urianem Miratio na 13. místě (70-86-86 - 242b. ) Ostatní tři zůčastnivší se dobrmani buď nesplnili limit zkoušky, když Abbě s Katkou Krejčí po slibně rozjetém závodě na poslušnosti i pěkné líbivé a razantní obraně se super kontrolákem nevyšla stopa, Iris s Alfredem Gutterem nezvládla technickou část obrany a nestihla chytit Vaška na útěku, nebo v našem případě jsme byli diskvalifikováni.

Závody figurovali Vašek Kuncl technickou část a David Polzer kontroláky, oba figuranti podali kvalitní, výborné výkony. Jako náhradník byl připraven Jarda Josefík.

Nezbyde tedy, než dál bojovat a pokusit se případně o reparát a lepší výsledek na druhém závodě VZ MSKS ve Velkých Němčicích 21.-22.4.2012. Firma Gappay je mi sice stále sympatická a rád i nadále používám některé její výrobky, ale posílám úpěnlivou prosbu do Opavy: Prosím Vás snažně, zástupci firmy Gappay, zůstaňte tentokrát raději o víkendu doma, věnujte se manželkám a přítelkyním nebo svým vlastním psům, nestartujte svůj obří Mercedes Sprinter a do Němčic snad ani vůbec nejezděte, bude jednak asi ošklivo a sněžit, zmrznete tam, ten Sprinter moc žere a nafta je drahá, navíc uděláte především dobrý skutek Wink, který vám pak pánbůh oplatí na vašich psech Smile!!!  Nebo přijeďte někam do Čech na trénink i s autem a se stánkem, koupím si od vás za to jeden originál Gappay míček a jeden návlek na rukáv, který už bych beztak potřeboval akutně vyměnit, neboť je již mými psy doslova sedrán a děrav  CoolCoolSmile !!!   

 

 


Can't see this document? Click Me

Last Updated on Tuesday, 04 January 2022 14:49
 
Harras - zkouška VPG2 PDF Print E-mail
Written by rt   
Monday, 07 November 2011 11:43
There are no translations available.

 

V sobotu 5.11.2011, tedy přesně týden po absolvování zkoušky IPO3, složil Harras Haico Alary Aslar ve Zbraslavi u Brna úspěšně zkoušku VPG 2. Rozhodčím byl pan Jiří Vychodil (ČKS), figuroval Vašek Kuncl.

Ve Zbraslavi u Brna jsme zůstali až do neděle, protože 6.11. se v areálu MSKS konalo přezkoušení a výběr svazových figurantů MSKS, a využili jsme zde i příležitosti k absolvování jedné "ostré" zkušební obrany podle IPO3. Figuroval pro nás zcela nový a neznámý figurant Jarda Josefík. Blahopřeji tímto Jardovi k získání kvalifikace svazového figuranta MSKS !!!

Za fotky z obrany moc děkuji Renatě Navrátilové, odkaz na www stránky zde.

Výběr svaz.figurantů MSKS 6.11.2011, Harras a Jarda Josefík Výběr svaz.figurantů MSKS 6.11.2011, Harras a Jarda Josefík Výběr svaz.figurantů MSKS 6.11.2011, Harras a Jarda Josefík
Výběr svaz.figurantů MSKS 6.11.2011, Harras a Jarda Josefík Výběr svaz.figurantů MSKS 6.11.2011, Harras a Jarda Josefík Výběr svaz.figurantů MSKS 6.11.2011, Harras a Jarda Josefík
Výběr svaz.figurantů MSKS 6.11.2011, Harras a Jarda Josefík Výběr svaz.figurantů MSKS 6.11.2011, Harras a Jarda Josefík Výběr svaz.figurantů MSKS 6.11.2011, Harras a Jarda Josefík
Last Updated on Thursday, 17 November 2011 10:37
 
Harras - zkouška IPO3 PDF Print E-mail
Written by rt   
Saturday, 29 October 2011 18:06
There are no translations available.

 

Dnes 29.10.2011 Harras Haico Alary Aslar v ZKO Tuchoraz (Český Brod) úspěšně složil zkoušku IPO 3 s bodovým ohodnocením 249 b. (87-77-85).

Z bodových srážek mne nejvíce mrzí to, že Harras přešel druhý předmět na stopě (-7b.) a na poslušnosti nějak náhle pozapomněl, jak vlastně vypadá odložení vstoje za poklusu (-10b.). Na revíru se Harras pro změnu nechal na chvíli vyvést z míry dvěma koni, kteří za ohradou revírovali souběžně s ním a přitom krásně nahlas řehtali - asi se Harrasovi smáli, že musí chudák pracovat a poslouchat, zatímco oni si jen tak běhají, kam zrovna chtějí Smile! Cvičák v Českém Brodu od loňska totiž nově sousedí se stájemi a s výběhem koní. I když v Tuchorazi občas koušeme a na sousedící koně je už Harras celkem zvyklý, přesto nás to bohužel stálo chvilkovou ztrátu orientace na revíru, nutný druhý povel při vysílání na třetí maketu a tím i bodovou ztrátu.  Inu, suma sumárum, čeká nás po zimě ještě hodně tvrdá práce ve všech disciplínách, zejména ale na poslušnosti, abychom se pokusili do příští sezóny vylepšit koncentraci, spolehlivost a přesnost provedení jednotlivých cviků... Zkoušky nám posuzoval pan Jaroslav Šmolík, figuroval Luboš Adamec, stopy našlapal Jirka Krotil a mistrovský šéfkuchařský gulášek doma ukuchtil Honza Pavlišák. Zkrátka, strávili jsme příjemný den v pohodové a přátelské atmosféře!  

Last Updated on Saturday, 29 October 2011 21:56
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 11